Home Egyéb • Kiscelli Múzeum

Kiscelli Múzeum

 - 

Kiscelli MúzeumA Kiscelli Múzeum gyűjteménye 1941 óta a Budapesti Történeti Múzeumhoz tartozik, és itt helyezték el annak az újkori anyagát, amely két részlegből áll. Az egyik a várostörténeti osztály, amely a Budapesttel kapcsolatos képzőművészeti alkotások mellett gazdag iparművészeti, fotó- és metszetgyűjteménnyel rendelkezik, a másik a Fővárosi Képtár.

A környezetéből kiemelkedő kis dombon XVIII. Század derekán épült az eredetileg trinitárius kolostor, illetve a templom késő barokk stílusban. II. József király a rendet feloszlatta, és előbb laktanyaként, majd kórházként szolgált az épület. Schmidt Miksa bútorgyára is ebben az épületben működött, majd az épület a fővárosra szállt.

Állandó kiállításaik közé tartozik az Oroszlán patika, Fővárosi nyomdák a XVIII.-XIX. Században, Emlékek Pest-Budáról és a Fővárosi Képtár. A Fővárosi Képtárban olyan nagyságok alkotásaiban gyönyörködhetünk, mint Rippl-Rónai József, Ferenczy Károly, Tihanyi Lajos, Egry József , Kondor Béla, Korniss Dezső, Vilt Tibor vagy Vajda Lajos. Amennyiben mindig is szeretett múzeumba járni, vagy csak egyszerűen nagy érdeklődést mutat a múzeumok iránt, vagy egyéb kulturális tevékenységek iránt, a budapesti álláshirdetések oldalon most válogathat a különböző lehetőségek közül.

In Egyéb

Author:admin.playsystem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*